четвъртък, 4 декември 2014 г.

За мъжествеността на днешните мъже?

Отговорът на този въпрос не е еднозначен, защото и дефиницията за мъжественост не е такава каквото е била през 50-те например. Всъщност много неща са се променили, обществото е поело в друга посока, едни професии са станали по-модерни от други, ценностната система също се е изменила и като цяло целият свят е друг, така че и съвременният мъж не е това, което е бил някога.

Тогава той е изкарвал прехраната за семейството си с двете си ръце, сега като че ли се интересува повече от себе и не иска да си цапа костюма. Нито в едното, нито в другото няма нищо лошо. С израстването на обществото израства и образът на мъжът в него, но все пак някои правила са си останали класика – да отвориш врата на жена, да й отстъпиш място и т.н. Някога готвенето беше женска работа, сега обаче не е така. Това, че готвите, прави ли ви по-малко мъжествен? Не, това е още едно полезно умение, което сте придобили. Един мъж вече може се поддържа, защото иска да изглежда добре, когато общува с други хора, независимо от какъв пол са те. 

В заключение мога да добавя, че образът на мъжа постоянно ще се променя и израства в крак с човешката еволюция, така че дефиницията за мъжественост също ще се развива през годините, тя няма да остане статична.

Няма коментари:

Публикуване на коментар