събота, 5 февруари 2022 г.

Не отлагай (част 2)


Здравейте! В предния си блог започнах темата за отлагането. Интересно ми е дали по някакъв начин ви е повлияло и започнахте ли да водите живот без отлагане? Ако не е било достатъчно, надявам се след следващите редове нещата да поемат в друга посока.

Ако отложим нещо и направим нещо хубаво през това време, може да се насладим на „спечелено“ време. Но отлагащите рядко се радват на отлагането. В крайна сметка отлагането обикновено не е съзнателно решение, а неволно „Не сега!“, мотивирано от недоволство.

Важно е да проумеем, че отлагането да свършим нещо основно ни пречи да постигнем най-важните си цели. Хората с дълги списъци със задачи често се оплакват, че нямат време. Или че искат повече свободно време за себе си. През повечето моменти обаче, те пренебрегват факта, че всеки ден предоставя тази възможност, просто трябва да се научат да го използват правилно и съобразно.

Аз съм на мнение, че ако човек е недоволен от нещо, трябва да работи за неговото подобряване. Например ако искаме свободно време, то трябва първо да приключим със задълженията си и след това спокойно да се насладим на остатъка от деня си, като го прекараме както си поискаме.


Няма коментари:

Публикуване на коментар