понеделник, 7 март 2022 г.

Какво не трябва да липсва в домашния фитнес?

 


Фитнес кътче у дома е наистина добро и перспективно решение за много спортуващи хора. Но преди да го проектираме, знаем ли какво трябва да има и как трябва да изглежда?

На първо място ни е нужно подходящо помещение. За да могат различни спортни съоръжения да намерят своето място в стаята безпроблемно, таваните, стените и подът трябва да подходящи. Например предимство е, ако таванът е висок, а подовата настилка достатъчно издръжлива на натоварвания. Препоръчително е и основите на стените да са подсилени. Тези изисквания трябва да бъдат изпълнени по-специално, ако се предвижда да бъдат закачени боксови круши в помещението или лостове за набирания. Освен това е хубаво да има климатична система, или поне достатъчно прозорци, за да се избегне застояването на въздуха.

След като изберем подходящото място, идва ред на оборудването му. В началото е достатъчно да започнем с най-използваните от нас уреди и постепенно да надграждаме според нуждите ни. Ако искаме да запазим и финансите си, покупка на втора ръка уреди също е добра инвестиция.
В допълнение към спортното оборудване не трябва да липсват и рафтове, в които могат да се приберат постелки, малки гири и други неща. За повечето любители спортисти също е важно шкафовете за хавлии да са им под ръка. Малките хладилниците също са идеални за съхранение на напитки и е добре да има един в домашния фитнес кът.

Огледалата, закрепени по стените, също са добра идея, за да могат любителите спортисти да проверяват стойката си по време на упражненията и правилното им изпълнение. Телевизор или стерео система осигурява забавление по време на тренировка.


Няма коментари:

Публикуване на коментар