сряда, 27 август 2014 г.

Мъжете и домакинската работа

Искам да ви разкажа историята на един мой приятел. Той твърдеше, че никога няма да се захване да върши домакинска работа. Казваше, че мъжете, които го правят, са под чехъл, губят си достойнството и се поддават на манипулациите на жените си.
И ще уточня, той разказваше подобни приказки на всеки, но същевременно беше... сам. Нямаше приятелка и ожесточено си търсеше такава. Е, намери я и от три месеца вече живеят заедно. И знаете ли какво? Моят приятел започна да прави всички онези неща, които отричаше, та чак и други отгоре. Например започна да простира дрехи и да прибира прането. Мие чинии, пуска прахосмукачка, бърше пода. Сигурен съм, че след време ще започна да чисти прозорците и да тупа килими.
И ако си мислите, че го прави по принуда, не е така. Приятелката му не го кара зорлем нищо да прави, а тя самата същи се занимава с цялата домакинска работа, че и готви много вкусно.
Къде е тогава разковничето?
Ами, просто вече живеят двамата и приятелят ми споделя, че се чувства виновен, ако не помага. Странно, нали? Преди разказваше как нищо няма никога да прави, а сега промени мнението си генерално, при това доброволно... Както изглежда не само жените са странни в мъжките очи, ами и самите мъже стават нелогично в действията си понякога.

Няма коментари:

Публикуване на коментар