неделя, 7 септември 2014 г.

Личното онлайн пространство

Не пускайте нещо онлайн освен ако не желаете целия свят да ви припознава с него... или поне онази част от него, която търси информация за вас в Интернет. И които никога не знаете кои са... нали?

Мисълта ми е следната. Днес много от нас правят проучвания в Интернет преди да предприемат определени действия. И това не се отнася само за някакви стоки ли услуги, за които се чудим дали да платим.

Работодатели преглаждат профилите ни в социалните мрежи и може би прочитат това-онова от блоговете ни. Аз никога не забравям това, когато пиша тук. Знам, че натисна ли веднъж бутона "публикуване", този текст заживява свой живот, който аз не мога да контролирам. Не знам къде се препраща и къде не, кой го чете, кога, къде, на какво устройство. Да, имам някаква статистика, която ми се предоставя, но тя е много оскъдна.

В тази връзка, ето какво искам да кажа за личното онлайн пространство. Пазете го. То е много широко отворена врата, която не можете да заключите и не можете да спрете каквито и да е хора да влизат през нея. Така, както се представяте и каквато информация публикувате, така ще ви вижда светът от другата страна на монитора.

Няма коментари:

Публикуване на коментар