понеделник, 5 октомври 2015 г.

Защо успехът не стига до вас?

Ако нямате представа какво значи успехът за вас, как тогава ще го постигнете? Първо трябва сериозно да помислите докъде искате да стигнете, т.е. поставете си ясна и конкретна цел, която да следвате. Иначе няма как да стигнете до успеха без да знаете какво представлява той за вас. Точно така – за вас, а не за останалите.

Запитайте се дали не следвате нечия друга дефиниция за успех. Може би затова не се считате за достатъчно успешни и не сте удовлетворени от това, което сте постигнали. Този успех е нечий друг, но не и ваш. Отново трябва да преосмислите кое ще е най-доброто за вас самите. Една малка победа за някой може да значи целия свят, но за вас да е просто нещо рутинно и невпечатляващо.

Страхът от провал също е голяма спирачка за успеха. Той кара някои хора дори да не пробват, а това, както и да го гледаме, си е потенциална пропусната възможност, от която никога няма да разберете какво е можело да излезе. Клиширано, но безкрайно вярно.

Дали пък вие не сте най-голямата си пречка към успеха? Може би започвате да се примирявате с нещата такива, каквото са, т.е. неудовлетворителни за вас, и нямате смелостта да поемете риск и да се откъснете от сигурното. Ако сте недоволни от мястото, на което се намирате в живота, единствено ваша е отговорността да промените това.

Няма коментари:

Публикуване на коментар