понеделник, 23 юни 2014 г.

5-те П-та, без които не можем

Щастието винаги е свързано с нещата, които ни карат да мислим позитивно, да се усмихваме, радваме, обичаме и гледаме на света с по-ведри очи. Откакто съществуват съвременните дамски списания, че може би и много преди това, са се изписвали десетки статии на тема, какво ни трябва, за да живеем добре, без какво не можем да функционираме като пълноценни единици в този свят.

С моя не малък, но и не много голям, опит реших и аз да драсна един списък, който отговаря на собственото ми виждане за нещата. През изминалите 34 години се научих, че имам точно 5 П-та нужни всеки ден + здраве. Всичко останало е прежалимо.

1. Приятелите - това са хората, които за добро или зло ти отварят очите за света. И за хубавите и за лошите неща. Без обкръжение, които да ни социализира, психически няма да можем да оцелеем. Вижте, дори Даниел Дефо в своя "Робинзон Крузи" показва колко важен е Петкан, за да остане корабокрушенецът социално същество.
2. Партньор - семейството си е семейство. Рано или късно го напускаме и отлитаме да свием свое гнездо. Човек и добре да живее в един момент усеща нуждата да си има някого, с когото да споделя житейския си път и да създадете поколение. С него споделя и физическа, и духовна любов, а без любовта не може.
3. Парите - о, те са крайно необходими. Без тях просто сме за никъде. Лошо е да сме алчни, но ако имаме толкова, колкото да живеем добре и без да се притесняваме от нищо - всичко е наред.
4. Подслон - кажете му още къща, апартамент - място, където ще се чувстваме у дома си.
5. Почивка - в този живот не може само да се работи. Почивката е крайно необходима, за да се чувстваме за малко бели хора и да се насладим на чудото, което ни се е случило - а именно животът.

Ако според вас има нещо, което да се допълни, моля не се стеснявайте.

Няма коментари:

Публикуване на коментар