сряда, 16 април 2014 г.

Реквием за една мечта

От доста време не сме си говорили за кино... То напоследък и не ни дава повод да го правим (а като имате предвид какъв киноман съм, това направо си е присъда над Холивуд и европейските кино творци), но позволете да ви споделя мнението си за разтърсващия "Реквием за една мечта".
Американската драма е с премиерна дата октомври 2000, а виновници за заснемане на тази завладяваща история са режисьорът Ароновски, Матю Либатик зад камера и композиторът Клинт Мансел. Филмът е по сценарий на едноименната книга на Хъбърт Селби, която разкрива тежкият живот на наркозависимите, но погледнат през една драматично-романтична призма, проследявайки в какво могат да се превърнат мечтите...
Животът на главните герои се превъща от импулс в преследване на една мечта, желание за по-добър живот, във фатална въртележка, чийто основен двигател са наркотиците. Освен идържания сценарий, безупречната актьорска игра на Джаред Лето, Елън Бърстин, Дженифър Конъли и Марлон Уейънс също ще ви остави без думи.

Всъщност, започнах да пиша безкрайно развълнуван за тази лента, но понякога думите са безсилни и излишни. Единственото, което мога да кажа, е, че това е не просто филм, а произведение на изкуството, което трябва да гледате задължително!

Няма коментари:

Публикуване на коментар