понеделник, 22 януари 2024 г.

„Чума“ – та на страха

 


Гледахте ли най-новия български филм „Чума“, който тръгна по кината тези дни? Аз – да. Първо ме привлече това, че лентата е вдъхновена от романа на Йовков През чумавото, второ – смятам, че има доста стойностни наши продукции и трябва да подкрепяме родното изкуство във всичките му форми.

Та, почти веднага след премиерата изгледах филма. Актьорският състав е от доказали се вече имане като Свежен Младенов до тепърва изгряващи таланти в лицето на Матей Мичев и Евелина Бибова. Лично мое мнение е, че точно Младенов поема цялата тежест на лентата и влиза добре в образа си на чорбаджи Юрдан.

На фона на драматичните времена, в които се развива действието, се ражда страхът от неизвестното, разделението между хората и нечовешките реакции в екстремни ситуации. Въпреки това, любовта си пробива път и се проявява в различни измерения.

Излязох от залата със смесени чувства, но не и безпристрастен. По-долу споделям с вас трейлър към филма и ви съветвам да го изгледате. Нека всеки сам за себе си открие и разбере неговия смисъл. 

https://www.youtube.com/watch?v=q8GMR0taRvc 

Няма коментари:

Публикуване на коментар